Docent

celeste_zewald_3

Als docente hoofdvak klarinet ben ik sinds 2003 verbonden aan het Utrechts Conservatorium, daarbij sinds 2011 aan ook officieel het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar ik ook methodieklessen verzorg. Ook geef ik les aan de Academie voor Muzikaal Talent, een opleiding voor Jong Talent die nauw samenwerkt met het Utrechts Conservatorium.

Naast het zelf spelen, is het opleiden, trainen en coachen van studenten voor mij een heel boeiend en inspirerend deel van het vak als musicus. Door les te geven blijf ik scherp, vindingrijk en op de toekomst gericht. Mijn doel is de studenten goed voor te bereiden op de beroepspraktijk, daarbij rekening houdend met de persoonlijkheid, mogelijkheden en interesses van iedere afzonderlijke student. Ik probeer hen te stimuleren in de diepte en in de breedte van het muziekvak en zelfstandig te worden gedurende hun studie. Daarbij begeleid ik hen natuurlijk zoveel als nodig en wenselijk is met raad en daad.

Ik heb in de jaren aan de conservatoria al diverse studenten mogen voorbereiden op concoursen en audities, wat meerdere keren mooie resultaten heeft opgeleverd voor hen. Zo behaalde ondermeer een aantal studenten de Dag van de Genomineerden en de Landelijke Finale van het jaarlijkse Prinses Christina Concours (2010, 2011, 2012 en 2013), waren er studenten laureaat bij het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (2011), het concours van het Kamermuziekfestival Hoorn (2012) en het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2013). Ook werden er studenten na orkestaudities toegelaten tot bijv. De Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Studenten Orkest, alsmede op stageplaatsen in het Noord Nederlands Orkest en de KMK/JWF. Met deze studenten toewerken naar deze belangrijke momenten is een grote passie van en een uitdaging voor mij als docente.

Naast de klarinetlessen aan zowel bachelor- als masterstudenten, ben ik ook een gedreven kamermuziekcoach en geef ik masterclasses en zomercursussen in binnen- en buitenland. In een korte tijd leerlingen (professionele zowel als amateur leerlingen) verschillende aspecten van het klarinet- en ensemblespel bijbrengen en met hen werken aan verbetering van het eigen spel, motiveren mij zeer. Ook bereid ik graag en vaak mensen voor op een conservatoriumstudie, in de Vooropleiding of Jong Talentenklas.

Als onderdeel van het leren spelen in een ensemble, is met als basis het Utrechts Conservatorium ook klarinetensemble ClariNext (zie: ensembles) onstaan. De studenten uit alle jaren van de opleiding komen door hierin mee te spelen in aanraking met diverse onderdelen van het samenspel en de organisatie van een ensemble. Ook doen ze podiumervaring ermee op.

In Groningen zal zeer binnenkort een nieuw soort groepslessen voor houtblazers worden ingevoerd. Door het docententeam ontwikkeld en uitgevoerd, krijgen de studenten les in allerlei instrument- en vakgerelateerde onderwerpen. Van podiumpresentatie tot ademhaling en van stressbeheersing tot het leiding nemen tijdens een repetitie, er komt vanalles in die lessen aan bod. Dit ontwikkelen van (nieuwe) lessoorten en het inspelen op de huidige arbeidmarkt, samen met het intensieve contact met alle studenten, maakt dat het docentschap nooit gaat vervelen!

Voor een proefles / voorspelen / informatie over de lessen, kunt u altijd contact opnemen.

Geslaagde Summerschool 2013 Groningen

summerschool_2013Van 31 juli tot en met 3 augustus 2013 gaf ik voor de derde maal op rij een internationale zomercursus voor conservatoriumstudenten en ook gevorderde amateurs op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De deelnemers kregen individuele lessen met en zonder pianiste, samenspellessen, (anatomie)les over embouchure, enz. De cursus werd afgesloten met een concert. De goede sfeer en de intensiteit van de cursus maakte het voor de deelnemers en mijzelf een leerzame halve week. Met veel plezier heb ik hen lesgegeven over vele onderwerpen.

Leerlingen

(klik op de pijlen links of rechts van het cv om naar de volgende leerling te gaan)

Adalgisa Poidomani

Adalgisa Poidomani

I was born in Modica (RG) in 1989. I started early musical studies at the age of 6 years at the children's choir The Harmonics, in Modica, directed by soprano Elvira Mazza. Then, in 2003, I began the study of the clarinet at the Pedagogical-Musical High School G. Verga in Modica with Antonio Palermo and Salvatore Schembari; here I decided to improve and enrich my knowledge with the admission to the Institute of Musical Studies V. Bellini of Catania in 2009. Over time, I followed seminars taught by several musicians, including to one with Jimmy Weinstein, an american drummer and composer; also I participated in a diversified national and international festivals and competitions with various wind ensembles, but in particular with The Modica Philarmonic Wind Orchestra conducted by Francesco Di Pietro. Since 2012, I worked with differents chamber music formations, the wind nonet The Odeon conducted by Bruno Oddenino, the wind quintet Le Muse, the clarinet quartet Harmozein. In June 2014 I graduated at Bachelor of the Clarinet at Institute of Musical Studies V. Bellini of Catania with vote 110/110 cum laude conduct by Carmelo Dell'Acqua, with which I work with the Clarinet Ensemble Calamus.

My thesis regard Theo Loevendie, a Dutch musician; during my performance I played the first performance the piece Specchio for clarinet and electronic written by the composer Marcello Filotei a music critic who write for L’Osservatore Romano. For 2015-2016 I will be studying as an Erasmus Exchange Student in Utrecht, The Netherlands, with Céleste Zewald.

Adrian Monforte Arcija

Adrian Monforte Arcija

Op 5 april 2014 behaalde Adrian de tweede prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours in Zwolle, in de categorie conservatorium studenten.
Alejandro Peiteado Brea

Alejandro Peiteado Brea

Alejandro Peiteado Brea started studying at the age of 8 in La Coruña (Spain) and now is preparing the final exam of bachelor with Céleste Zewald in the Utrecht Conservatorium. He has attended masterclasses with several clarinetists like Eric Hoeprich, Florent Heau, Jose Luis Estellés, Vicente Alberola, Juan Ferrer and many others. As orchestral musician he has been part of the NJO (Nationaal Jeugd Orkest), NSO (Nederlands Studenten Orkest), Orquesta Gaos, OJSG (Orquesta Joven de la Sinfónica de Galicia). He obtained 2nd prize at the 1st "Clarinet Competition of Jeneusses Musicales of Sober" and he was finalist in the 2nd Youtube Orchestra.
Alvaro Celis

Alvaro Celis

Alvaro Celis is a clarinetist from Bogota, Colombia. He started playing the clarinet in Florida, USA at the local School Band. After moving back to Colombia he continued to take private clarinet lessons and enrolled at the conservatory of The National University of Colombia. Alvaro has participated with local bands and orchestras in the Bogota region, somewhich include the Symphonic Orchestra of Bogota, El Bosque University Orchestra, and The National University Orchestra. Alvaro has been a founding member of the Bogota Clarinet Quartet which played frequently throughout year for Clarinet Festivals and private Concerts. From September 2013 he continues his clarinet studies with Céleste Zewald at the 'Prins Claus Conservatorium' in The Netherlands. He attends the course Bachelor of Music.
Annelieke Lieverse

Annelieke Lieverse

Annelieke Lieverse (1992), werd geboren in Kortenhoef. Ze begon op achtjarige leeftijd met het nemen van blokfluitlessen. In 2002 ambieerde ze lidmaatschap bij de Harmonievereniging BMOL, waar klarinettisten nodig waren. Daarop nam ze klarinetles. Zes jaar later droeg klarinetdocent Bernd Jahn haar aan als klarinettiste voor de musicalproductie ‘Bajour’ in Tilburg van Musicalvereniging BOeMS. De geweldige sfeer, het intensieve samenspel en de enorme creativiteit die ze tijdens de productie mocht proeven deden haar verlangen naar een leven als professioneel muzikant. Vanaf 2009 is Annelieke begonnen met lessen bij Céleste Zewald aan het Utrechts Conservatorium. Daar werd ze een jaar later aangenomen voor de Bachelor die ze in 2014 met goed gevolg afrondde. Momenteel doet Annelieke haar Master aan het Utrechts Conservatorium, eveneens bij Céleste Zewald. Ze geeft met veel plezier les en ze ontwikkelt ‘stomme films’ met zelfgemaakte poppen als acteurs om haar concerten te verrijken.
Arjan Gaasbeek

Arjan Gaasbeek

Astrid den Daas

Astrid den Daas

(English follows Dutch)

Klarinettiste Astrid den Daas (1993) begon op 9-jarige leeftijd met klarinetlessen aan de muziekschool van Heerenveen. Op haar 16e werd ze aangenomen in de jongtalentenklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze studeerde bij Pierre Lafay en later haar bacheloropleiding vervolgde bij Céleste Zewald. Vanaf 2014 maakt zij deel uit van de klarinetklas van Professor Thomas Lindhorst aan de Hochschüle für Musik in Detmold, Duitsland. In 2012 en 2013 won zij verschillende prijzen bij het Prinses Christina Concours, waaronder een radio-opname bij omroep MAX en concerten met het internationaal bekende Rubens Quartett. Ook werden haar op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Griekenland concerten in Athene en Kreta aangeboden. Als soliste trad zij op met verschillende orkesten in Nederland en Duitsland, waaronder het Nieuw-Filharmonisch orkest in Groningen, het Fries Symfonie Orkest, het Frysk Jeugd Orkest en het Kamerorkest van de Hochschule für Musik in Detmold. Voor het komende seizoen staat een nieuw geschreven klarinetconcertino met het kamerorkest van de Bergische Symfoniker uit Duitsland op het programma. Astrid is daarnaast actief in verschillende orkesten, waaronder het NJO (Nationaal Jeugdorkest Nederland), Detmolder Kammerorchester en het Landes Jugendorchester Bremen. Ook speelde zij meermaals op het Grachtenfestival en was zij deelnemer aan verschillende masterclasses van onder andere Wenzel Fuchs, Julien Hervé, Matthias Müller en Nele Delafonteyne. Astrid werd in 2012/2013 met 2 andere studenten en 1 docent gevolgd voor de culturele documentaire 'Het is nooit stil', die gaat over het vak van de musicus en alles wat daarbij komt kijken.


(English)

The clarinettist Astrid den Daas, born in 1993 in Heerenveen, began playing the clarinet at the age of 9. At the age of 16, she was a student in the young talent department from Groningen and studied with Pierre Lafay. Later on she continues her bachelor studies with Céleste Zewald. Since 2014, she has been a student of Prof. Thomas Lindhorst at the Hochschule für Musik in Detmold, Germany. She was awarded several prizes at the Prinses Christina Concours in 2012 and 2013, which includes a live radio recording and a collaboration with the well-known Rubens Quartett. She also received an invitation from the Dutch Embassy in Greece and gave concerts in Athens and Krete. As a soloist, she played with several orchestras in the Netherlands and Germany, like the New-Philharmonic Orchestra in Groningen, Frisian Symfonic Orchestra, the Frisian Youth Orchestra and the chamber orchestra at the Hochschule für Musik in Detmold. She recently accepted a renewed invitation from the Bergische Symfoniker in Germany, with whom she will play a new written solo piece for clarinet and chamber orchestra. In addition to her gained experiences as a soloist, Astrid plays as an orchestra musician in the NJO (national youth orchestra of Holland), Detmolder Kammerorchester and the Landes Jugendorkester in Bremen. She also played on the Dutch 'Grachtenfestival' and attended several masterclasses from Wenzel Fuchs, Julien Hervé, Matthias Müller and Nele Delafonteyne. In 2012/2013 she was followed for the documentary movie 'Het is nooit stil', which shows an insight at the musician's life and studies.

Bas van der Sterren

Bas van der Sterren

Bas van der Sterren studeerde klarinet en es-klarinet aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald, waar hij in 2010 zijn bachelordiploma behaalde. Na zijn studie volgde hij privélessen bij Hein Wiedijk. In 2010 was hij lid van het Nationaal Jeugd Orkest en als remplaÇant speelde hij bij: Het Orkest van het Oosten, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfoniëtta, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en Het Koninklijk Concertgebouworkest. Bas won in oktober 2012 het proefspel klarinet bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij in het voorjaar van 2013 in dienst zal treden. Als docent is Bas werkzaam bij Kunstencentrum De Hint te Uithoorn.
Corien Velzing

Corien Velzing

Corien Velzing (1987) studeert momenteel voor Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Zij heeft daar klarinetles bij Céleste Zewald, bij wie zij een aantal jaren geleden al studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Corien is lid van het Drents Jeugd Orkest.
Daphne Schrama

Daphne Schrama

Daphne Schrama begon op 8-jarige leeftijd met klarinetles bij Liesbeth Klok aan de muziekschool te Meppel. Na de middelbare school ging ze naar Drachten en volgde daar de opleiding Onderwijsassistent-muziek, deze sloot ze in 2008 af met goed gevolg. Ze heeft in die jaren klarinetles gevolgd bij Jannie Reijenga. Vervolgens is Daphne klarinetlessen gaan volgen bij Reinier Hoogerheijde, Pierre Lafay, André Kerver en Céleste Zewald aan het Prins Claus Concervatorium te Groningen. Op 15 juni 2014 is ze afgestudeerd met een 9, voor haar Bachelor diploma bij Céleste Zewald, waarna zij werd toegelaten tot de Masters studie. Masterclasses volgde zij van o.a. Michael Collins, Arno Piters, David Kweksilber, Julien Hervé en Harry Sparnaay. Momenteel volgt Daphne nog klarinetlessen bij Céleste Zewald en basklarinetlessen bij Fie Schouten. In 2012 is ze, na het doen van auditie aangenomen voor een stageplaats bij de KMK/JWF te Assen. Ze speelt inmiddels als vaste remplacent regelmatig mee in dit orkest. Ook werd ze in 2013 aangenomen voor een stageplaats bij het NNO te Groningen. Verder heeft ze geremplaceerd bij onder andere het Amsterdam Sinfoniëtta en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Daarnaast remplaceert en soleert ze bij verschillende harmonie- en symfonie orkesten. Ook verzorgt ze verschillende solo optredens In September 2013 is ze begonnen aan de nieuwe module "Muziek en Dementie" , deze heeft ze met goed gevolg afgerond. Sinds 2014 is zij hiervoor in het werkveld bezig met verschillende projecten, voornamelijk in Friesland en Groningen. Sinds een aantal jaar vormt Daphne het trio "Pas de Trois" samen met saxofoniste Sietske Trinks en pianiste Elvire Boelee. In 2014 is ze begonnen met “Duo Coda”. Samen met slagwerker Coen Dijkstra, spelen ze veel verschillende stijlen muziek. Hier combineren ze, naast de klarinet, veelal de basklarinet met slagwerk zoals vibrafoon en (bas)marimba. Als docente is Daphne werkzaam bij stichting de Fryske Blaasacademy en verzorgt ze verschillende muziekprojecten op basisscholen. Ook geeft ze privé les aan mensen van verschillende leeftijden.
Femke van den Bergh

Femke van den Bergh

Femke van den Bergh begon op haar 8e met klarinetles bij Bertjan Schuringa. Allereerst op es-klarinet en op 11-jarige leeftijd maakte zij de overstap naar bes-klarinet. Sinds voorjaar 2013 heeft zij lessen gevolgd bij Karin van Buchem van CKV Almere en werd zij toegelaten tot Stichting Muziektalent Almere, waarbij zij onder andere piano begeleiding kreeg van Carlos Guerrero. Vanaf september 2014 kreeg zij ook geregeld les van Céleste Zewald. Verder heeft zij masterclasses gevolgd bij Arno van Houtert, Sjef Douwes en Diederik Ornée. Een tijd speelde zij bij Harmonie de Adelaar in Weesp en vanaf november 2013 tot en met juli 2014 ook in het jongjongNBE. Sinds september 2014 speelt Femke in het AJSO (Almeers Jeugd Symfonie Orkest). In 2015 heeft zij de 300eTrofee gewonnen om een studieweekend en concertreis met het AJSO naar Engeland te bekostigen. Femke woont in Almere en zit daar in 4 havo op De Meergronden. Vanaf september 2015 studeert Femke aan de Academie Muzikaal Talent bij Céleste Zewald.
Frédéric Alvarado-Dupuy

Frédéric Alvarado-Dupuy

Austrian clarinetist Frédéric Alvarado-Dupuy has first been a student of Matthias Schorn's at the Conservatory in Vienna, where he completed his Bachelor's degree in 2013. Currently studying with Céleste Zewald at the Conservatory in Utrecht during his exchange semester, he will then return to Vienna to carry on with his Master's degree. As a classical clarinetist, he has performed in several ensembles such as the Salzburg Festival Stage Orchestra, the Junge Philharmonie Wien and as from January 2014, he will play principal clarinet for the Nationaal Jeugd Orkest in the Netherlands. Frédéric Alvarado-Dupuy is also involved with traditional music. He forms with his six acolytes the band Federspiel (www.feder-spiel.at) and together they have performed numerous concerts and won several prizes and competitions.
Harm Meurders

Harm Meurders

Harm Meurders (1988) is een klarinettist uit Nederland. Zijn lessen begon hij bij muziekschool de Kom in Nieuwegein. Na enkele jaren werd hij toegelaten tot de talentenklas van deze school. Het programma van deze interdisciplinaire talentenklas stelde hem in staat om vele masterclasses te volgen, concerten te geven op grotere podia en veel extra lessen te krijgen bij verschillende docenten. Met het JoNg (Jeugdorkest Nieuwegein) heeft Harm vele concerten, repetitieweekenden en concertreizen meegemaakt. Onder andere naar Tsjechië waar Harm soleerde met muziek van Andriessen. Naast zijn middelbare schoolopleiding werd Harm ook toegelaten tot het Utrechtse Conservatorium in de vooropleiding bij Céleste Zewald. In 2013 ronde Harm zijn Bachelor of Music af op het Utrechts Conservatorium, hierna is hij begonnen met zijn Master of Music. In juni 2015 heeft hij deze opleiding met onderscheiding afgerond! Hiernaast volgde Harm ook basklarinet lessen aan het Utrechts Conservatorium bij Cécile Rongen. Harm volgde ook lessen en masterclasses bij onder andere Nicholas Cox, Rafaello Orlando, Stanislav Mitrovic, Ralph Manno, Paul Roe, Harrie Troquet, Matthias Müller, Stephan Vermeersch, Paolo de Gaspari, Nuno Pinto en Wolfgang Meyer. Tijdens zijn vele lessen en optredens musiceert Harm met pianiste Lenka Meurders. Ook is hij actief in verschillende kamermuziek ensembles. Naast zijn muzikale activiteiten aan het Utrechts conservatorium gaf Harm klarinet les Harmonie Vereniging Onderling Genoegen in Benschop aan beginnende en gevorderde studenten. Ook gaf hij muziektheorie lessen aan beginnende studenten van het jeugdorkest van deze harmonie. Hiernaast geeft Harm ook veel les aan privéleerlingen. Harm is één van de oprichters van EduOn Solutions B.V., het bedrijf achter eStaccato, een nieuwe tool die online muziekeducatie mogelijk maakt, ondersteunt door de muziekgemeenschap: partner conservatoria in heel Europa en talrijke ambassadeurs. Deze tool stelt gebruikers in staat om online lessen te hebben waar de docent of student zich ook bevinden in een ontzettend hoge kwaliteit. Voor meer informatie: www.harmmeurders.com en www.eStaccato.com
Hilde Wollenstein

Hilde Wollenstein

Hilde Wollenstein (1997) begon op haar tiende met klarinet spelen. Ze had les bij harmonie Pieter Aafjes van Willeke de Laak en speelde daar in het orkest. Sinds september 2013 heeft Hilde les bij Celeste Zewald en is in juni 2014 toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts conservatorium. Ook speelde zij in het JongJong Nederlands Blazers Ensemble. Ze won bij het Prinses Christina Concours de aanmoedigingsprijs en werd geselecteerd voor de masterclass van Sjef Douwes. Hilde speelt op het conservatorium in het klarinetensemble Clarinext bestaande uit klarinet studente van Celeste Zewald/ het Utrechts Conservatorium en is deelneemster aan de European Youth Music Week in Engeland. Hilde zit momenteel in vwo 4 op het ORS. Lek en Linge in Culemborg.
Jooske van Andel

Jooske van Andel

Jooske van Andel (3 dec. 1997) begon op haar 9e met klarinet spelen bij de muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Maurik, waar ze les kreeg via de muziekschool ‘de Plantage’ in Tiel. In juni 2011 behaalde ze met een soloconcert haar HaFaBra C-diploma en werd ze klarinettiste bij Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg. Daarnaast neemt zij vaak deel aan projectorkesten, zoals het Jeugd Project Orkest, Groot Entrée Orkest 2012, Groot Gelders Orkest 2013, Orkest Zuid 2014, European Youth Music Week 2014 en ZomerOrkestNederland 2015. Het project van het Groot Entrée Orkest 2012 werd afgesloten met een concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Met het project van Orkest Zuid is Jooske mee geweest op tournee naar Innsbruck. Sinds februari 2012 krijgt Jooske les van Céleste Zewald en in juni van dat jaar werd ze als leerlinge aangenomen op de Academie Muzikaal Talent (nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium), waar zij haar studie bij Céleste Zewald voortzet en veel kamermuziekconcerten speelt. In november 2012 heeft Jooske samen met AMT-harpiste Michelle Sweegers, waarmee zij het duo ‘Sweegers en van Andel’ vormt, de publieksprijs gewonnen op het kamermuziekfestival te Hoorn. Daardoor is het jonge duo gevraagd om o.a op te treden op het Slotgrachtconcert Schagen. In januari 2013 heeft dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs gewonnen. Sindsdien heeft het duo vele optredens gegeven en is o.a. ook op radio 4 te horen geweest. In september 2013 heeft Jooske solo gespeeld, het 2e deel uit het 1e concert van C.M. von Weber, met het Betuws Symfonie Orkest. Op 5 april 2014, behaalde ze de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle, in de categorie 12-18 jaar. Per 1 september 2014 gaat Jooske naar het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder aan de Bachelor opleiding klarinet te studeren bij Céleste Zewald, ook volgt zij sindsdien privélessen directie bij Alex Schillings. Vanaf januari 2015, mag Jooske zich klarinettiste noemen van het JongNBEnoord o.l.v. Justine Gerritsen. Ze speelde op 22 maart 2015 solo met de Gruno’s Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars en is sindsdien lid geworden bij deze vereniging. Op 29 maart 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen (in de derde cat.) de derde prijs en een concertprijs gewonnen. Vanaf augustus 2016 mag Jooske zich dirigente noemen van het jeugdorkest van Kunst en Vriendschap Maurik. Ook volgde ze masterclasses bij o.a. Nicholas Cox, het benewitz kwartet, Harry Imre Dijkstra, Matthias Muller, Jozsef Balogh, Hein Wiedijk en Ralph Manno.
Laly Shams

Laly Shams

Mijn naam is Laly Shams en ik studeer klarinet aan het Utrechts Conservatorium in jaar 3. Muziek is al 14 jaar ( van de 20 jaar die ik nu ben) een onderdeel van mijn leven geweest en dat is het nog steeds. (Eerst twee jaar blokfluit en op mijn 8ste overgestapt naar Klarinet.) Als klein kind heb ik op mijn 10e al aan mijn eerste concours mee gedaan waarbij ik eerste ben geworden. Hierna volgde er veel meer zo als het EuroClarinetConcours, het Prinses Christina Concours, Nederlands Klarinet Concours, SJMN, Jan Pasveerconcours, Waterland muziek Festival. Ik heb bij deze concoursen heb ik in de finale gestaan en prijzen gewonnen. Een jaar geleden mocht ik spelen op een internationaal festival in Carré waarbij ik in de categorie muziek, Nederland mocht vertegenwoordigen. Buiten het meedoen aan verschillende concoursen is ook een grote passie van mij al twee jaar kamermuziek. Ik speel heel graag in ensembles en door mijn klarinet carriere heen, heb ik ook erg veel in orkesten gespeeld en wordt ik vaak gevraagd om in te vallen. Mijn favoriete muziek om te spelen is moderne muziek, daarom wil ik ook een specialisatie op mijn diploma hebben staan voor moderne muziek. Ik vind het echt geweldig om helemaal in die muziek te duiken en eigenlijk steeds iets te doen wat het publiek niet verwacht. Ik denk dat mijn favoriete componist daardoor ook Stravisnky is. Hij heeft hele exotische klankkleuren in zijn muziek en geavanceerde ritmes. Naast het uitvoeren van muziek geef ik ook les. Ik vind dat heel leuk om te doen, je kennis te delen met andere mensen die ook jouw passie delen! Na het afronden van mijn Bachelor wil ik absoluut een Master diploma halen.
Léa Hemmerlin

Léa Hemmerlin

Léa Hemmerlin (1997) begon op haar 8ste met klarinetlessen bij Jolanda de Koff op de Biltse Muziekschool. Toen ze 11 was, werd ze toegelaten tot de Talentopleiding van de Biltse Muziekschool. Sinds september 2011 krijgt ze les bij Céleste Zewald en in juni 2012 werd ze aangenomen als leerlinge aan de Academie Muzikaal Talent, een Jong Talent opleiding nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium. In maart 2013 kreeg ze een eervolle vermelding tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Rotterdam. In 2014 won Léa de tweede prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours in Zwolle in de categorie 12-18 jaar en in 2015 ontving ze een aanmoedigingsprijs en de Donemusprijs tijdens het Prinses Christina Concours in Den Bosch. Léa geeft regelmatig kamermuziekconcerten en organiseerde zelf ook een aantal concerten in haar woonplaats De Bilt. Daarnaast heeft Léa een seizoen gespeeld bij het Jong NBE regio West. Léa deed haar eerste orkestervaring op bij de Koninklijke Biltse Harmonie, in seizoen 2015-2016 bij het Amersfoorts Jeugdorkest en sinds september 2015 speelt ze in JeugdOrkest Nederland. Na het behalen van haar vwo-diploma in 2015 studeert Léa verder aan de bacheloropleiding van het Utrechts conservatorium bij Céleste Zewald en volgde masterclasses bij o.a. John Kruse en Nicholas Cox
Maria Rosaria Della Ragione

Maria Rosaria Della Ragione

Maria Rosaria Della Ragione, born in Naples, She graduated from conservatory “Licinio Refice” in Italy ( Bachelor of Music ) and from Utrecht conservatory ( Master of Music ) under the guidance of Céleste Zewald. During the summer 2013 she was admitted in the prestigious Accademia Musicale Chigiana in Siena (Italy) for the summer master class with M° Alessandro Carbonare. She is former and active member of Quatriola Ensemble (www.quatriolaensemble.com ) a unique wind quartet in which two Italian ( Maria Rosaria Della Ragione, clarinet and Matteo Costanzi, oboe) and two spanish musicians (Gemma Tripiana, flute and Clara Alija, bassoon) put their best passionate feelings into music; she holds clarinet class at Muziekvereniging Eensgezind in Nieuwkoop and at the music school YMCA in Den Haag where she lives. In Den Haag she is also responsible for a music education project called “Musica Maestro” that aims to help children to grow up with music in their own bodies. More info at www.mariarosariadellaragione.com
Marieke van der Lee

Marieke van der Lee

Marieke van der Lee (1991) werd geboren in Nijmegen en is al in de kleuterklas met blokfluit spelen begonnen. Na dat 2,5 jaar gedaan te hebben, begon ze op haar klarinet. Als 8-jarig meisje mocht ze al meespelen in het plaatselijke Jeugdorkest van Harmonie Erica. Na een aantal jaren viel ze al in, bij verschillende orkesten, waaronder ook de Marinierskapel, de Koninklijke Harmonie van Thorn en Wamel en symfonieorkesten de Philharmonie Zuid-Nederland en het Hineni Symfonieorkest. Ze heeft vaak in orkesten gespeeld, harmonie- en symfonieorkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, Arnhems Interscholair Orkest en het Euregio Jeugd Symfonie Orkest, Nederlands Studenten Orkest, maar ook in ensembles. Ze geeft ook regelmatig soloconcerten. Toen ze een studie moest kiezen was het al snel duidelijk dat ze naar het conservatorium wilde. Dat doorgezet te hebben, studeert ze nu met veel enthousiasme aan het Conservatorium te Tilburg. Ondertussen heeft ze al in 2 regiofinales van het Prinses Christina Concours 2011 gestaan, waarmee ze een 3de en 1ste prijs heeft behaald en door te zijn naar de landelijke demifinale. In maart 2015 heeft ze een 3de prijs behaald op het Euroconcours klarinet. Vervolgens heeft ze ook al een concert in Zürich gespeeld, voor de Nederlandse Ambassade. Marieke is onlangs Cum Laude afgestudeerd bij Céleste Zewald voor haar bachelordiploma. Haar master volgt ze bij Geert Baeckelandt, wat haar zeer goed bevalt. Hiernaast volgt ze nog een privéopleiding HaFaBra-directie bij Chris Derikx en geeft ze op vele plaatsen klarinet- en muziekles. Natuurlijk heeft ze ook masterclasses gevolgd van o.a. Ralph Manno, Han de Vries, Wolfgang Meyer, Matthias Müller, Sjef Douwes en Michael Collins. www.mariekevanderlee.com
Marije Kaan

Marije Kaan

Marije Kaan (1992)is op 8-jarige leeftijd begonnen met het volgen van klarinetlessen. Omdat ze het leuk vond om met meerdere mensen te musiceren, is ze vanaf 13-jarige leeftijd actief in verschillende gelegenheidsorkesten en –ensembles. In 2010 werd ze toegelaten tot de vooropleiding aan het Utrechts Conservatorium, waar ze nu in het eerste jaar zit. Ze volgt lessen bij Céleste Zewald en heeft masterclasses gevolgd van onder anderen Wolfgang Meyer, Nele Delafonteyne en Han de Vries. Hoewel Marije er veel plezier aan beleeft om met meerdere mensen samen muziek te maken, heeft ze zich de laatste jaren ook op solistisch gebied ontwikkeld. Het hoogtepunt tot nu toe hierbij was het behalen van de derde prijs bij de voorrondes van het Stichting Jong Muziektalent Nederland Concours in juni 2011.
Marinthe Jansen

Marinthe Jansen

Marinthe Jansen (1991) werd 2009 toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald. Na de vooropleiding stroomt zij door naar de Bacheloropleiding, waar zij nu mee bezig is. Om haar horizon te verbreden besloot zij deel te willen nemen aan een Erasmusprogramma. Zij werd hiervoor toegelaten tot de Ferenc Liszt Academy in Boedapest, waar zij studeert bij István Varga en Pálfi Csaba. Tijdens haar opleiding nam zij deel aan het Peter de Grote Festival en volgde zij masterclasses van o.a. Ralph Manno, Sjef Douwes en Wolfgang Meyer. Ook geeft zij met veel plezier en enthousiasme les, zowel privé als bij Stichting Leerorkest. Om het muziekvak eens van een andere kant te bekijken en organisatorische ervaring op te doen, koos zij ervoor in het bestuur van Utrechts Studenten Koor en Orkest te gaan, hier was zij in het jaar 2012-2013 Orkestcoördinator. Bij dit gezelschap zit zij ook in de programmacommissie, waarbij zij ervaring opdoet in het samenstellen van programma's.
Marit Cornelissen

Marit Cornelissen

(English follows Dutch)

Mijn naam is Marit Cornelissen (1997) en ik ben op 8 jarige leeftijd begonnen met klarinet spelen bij Muziekvereniging Excelsior Warnsveld. Via de vereniging kreeg ik klarinetles op ‘de Muzehof’ te Zutphen van docente Boukje Musch. Bij deze muziekschool heb ik mijn HaFaBra A- en B-diploma behaald. De afgelopen jaren heb ik veel ingevallen bij andere orkesten en heb ik veel meegedaan aan projecten van o.a. het Gelders Orkest. In de zomer van 2015 ben ik mee geweest met ZomerOrkest Nederland en in de zomer van 2016 ben ik met Vakantieorkest Ad Hoc mee naar Frankrijk geweest. Vanaf december 2015 heb ik les van Céleste Zewald. In juni 2016 heb ik auditie gedaan en ik ga nu beginnen met de Vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium.

(English)

My name is Marit Cornelissen (1997) and I started playing the clarinet at the age of 8 years old at ‘Muziekvereniging Excelsior Warnsveld’. I had lessons with Boukje Musch at the music school of Zutphen, the Netherlands. The past years I joined a lot of other orchestra’s and participate in different project. In the summer of 2015 I took part of ‘ZomerOrkest Nederland’ and in the summer of 2016 I went to France with ‘Vakantieorkest Ad Hoc’. Since December 2015 I took lessons from Céleste Zewald. I did audition in Groningen and I got accepted for the preparatory year .

Maya Sjoerdsma

Maya Sjoerdsma

Maya Sjoerdsma (1991) kreeg haar eerste klarinetlessen op 9-jarige leeftijd aan de Roosendaalse Muziekschool. Zij heeft daar vele jaren deel uit gemaakt van het Klarinetensemble en maakte concertreizen naar Denemarken, Zweden, Barcelona, Praag, Salzburg en Halle/Leipzig. Vanaf 2007 volgde zij klarinetlessen bij Jan Jansen. Eerst de vooropleiding en vanaf september 2009 studeerde zij aan de vakopleiding van het conservatorium te Rotterdam. In 2010 won Maya de prijs voor “beste vertolking van een hedendaagse compositie” tijdens het Prinses Christina Concours in Den Bosch. In juni 2013 behaalde zij haar Bachelor diploma aan het Codarts Conservatorium Rotterdam en momenteel studeert zij aan de Master opleiding van het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald. Maya volgde masterclasses van José Luis Estellés, James Campbell, Kerstin Grötsch, Luís Alfonso, Nicholas Cox, Stephan Vermeersch, Matthias Müller, Paolo de Gaspari en Nuno Pinto. Inmiddels is Maya ook al sinds een aantal jaren werkzaam als enthousiaste klarinet docente. Ze geeft momenteel klarinetlessen bij muziekvereniging MaasMuziek te Puttershoek. Verder geeft ze sinds september 2014 met heel veel plezier klarinetles bij de MuziekRoute, een project van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Vanaf september 2016 gaat Maya ook werken als klarinettiste bij het project ‘Peuterkunsten’ van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Dit houdt in dat zij als klarinettiste zeer jonge kinderen in aanraking brengt met muziek en de klarinet in het bijzonder.
Meddy de Bonth

Meddy de Bonth

(English follows Dutch)

Meddy de Bonth (1995) begon op 8 jarige leeftijd met het volgen van klarinetlessen bij de Drunense muziekschool. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze erg graag naar het conservatorium wilde. Op haar 12de begon ze bij harmonie ‘De Eendragt van Onsenoord en Nieuwkuijk’. Inmiddels speelt ze in verschillende gelegenheidsorkesten en ensembles. Ook heeft ze een aantal keer deelgenomen aan het jazz festival ‘Jazz in Duketown’, ZomerOrkest Nederland, het Peter de Grote Festival, Clarinext en een masterclasses gevolgd bij onder andere Nicholas Cox. In 2015 behaalde ze haar studie ‘Vormgeving – Sign Specialist’. In 2015-2016 heeft ze de vooropleiding gevolgd aan het Utrechts Conservatorium. Dit jaar gaat Meddy verder studeren aan de studie Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald.

(English)

Meddy de Bonth (1995) began at the age of 8 with clarinet lessons at the music school at Drunen. At a young age she knew she really wanted to go to the conservatory. On her 12th she began to play in an wind orchestra “De Eendragt of Onsenoort en Nieuwkuijk”. Now she plays in different orchestras and ensembles. She has also participated several times in the jazz festival named Jazz in Duke Town , Zomerorkest Nederland, Peter de Grote Festival, Clarinext and master classes with Nicholas Cox. In 2015 she completed her studies 'Design - Sign Specialist'. In 2015-2016 she completed the education training at the Utrecht Conservatory. This year starts Meddy to study Bachelor of Music at Utrechts Conservatory with Céleste Zewald.

Nazaret Pinos Fernandez

Nazaret Pinos Fernandez

Nicole van Jaarsveld

Nicole van Jaarsveld

Nicole van Jaarsveld was met haar ensembles te horen in o.a. de kleine zaal van Het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg. Ze won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium, waarna ze live te beluisteren was op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Ook was Nicole met Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld en het Vivezza Trio te gast in het programma Viertakt Podium van Radio 4. Om het spelen in grotere kamermuziekbezettingen mogelijk te maken, heeft Nicole samen met Angélique Heemsbergen Stichting KamerMuziek Utrecht opgericht. De stichting beoogt bekende en minder bekende kamermuziek werken ten gehore te brengen met traditionele én bijzondere bezettingen. In 2011 was ze soliste in ‘Gnarly Buttons’ , het klarinetconcert van John Adams. Nicole studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno. Verder is Nicole actief als klarinetdocent bij Kunstencentrum Nieuwe Vaart en Muziekcollectief Fulco de Minstreel. Ook is zij betrokken bij diverse projecten voor basisschoolleerlingen. Met onder andere Kunst Centraal en het Kinderen Maken Muziek project, gelanceerd door Prinses Máxima, moedigt ze ook jonge kinderen aan muziek te maken en luisteren. www.kamermuziekutrecht.nl www.vivezzatrio.com www.heemsbergen.com/media nicolevanjaarsveld@hotmail.com
Nynke Post

Nynke Post

Nynke Post (1985), besloot na het afronden van haar bachelor Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht verder te studeren aan het Conservatorium van Utrecht. Sinds 2008 studeert ze hier hoofdvak klarinet bij Céleste Zewald. Vanaf 2010 volgt ze daarbij basklarinetlessen bij Cecile Rongen en Fie Schouten. Ze volgende ondermeer masterclassen bij Raffaello Orlando, Wolfgang Meyer en Michael Collins. Ook volgde ze verschillende kamermuziek coachings lessen bij onder andere Martijn van den Hoek, Keiko Takahashi, Michael Zemtsov en Johan van der Linden. Nynke speelde in verschillende jeugdorkesten zoals het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en de European Youth Music Week. Ook maakte zij deel uit van het begeleidingsorkest van Stefan Geusebroek. Momenteel is zij voornamelijk actief met het spelen van kamermuziek en het geven van klarinetles. Daarnaast is zij violiste van de singer/songwriter band The Cherry Season. nynkepost@hotmail.com
Purcell de Noten

Purcell de Noten

Purcell de Noten (1990) begon op negen jarige leeftijd met klarinet spelen bij Ciska van ter Mey op de muziekschool in Amsterdam. Na aantal jaren les te hebben gehad kwam hij in 2007 terecht bij de Diemer Harmonie te Diemen, met Vincent van den Bijlaard als dirigent. Na twee jaar in het orkest klarinet te hebben gespeeld, werd hij gevraagd of hij altsaxofoon wou spelen en dat zag hij wel zitten. Tot op heden speelt hij daar altsaxofoon. In 2012 heeft hij op klarinet auditie gedaan bij Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) in Almere en is daar ook aangenomen. Het orkest dat onder leiding staat van dirigent Hans Welle, heeft in juli 2013 de derde plaats behaald op het prestigieuze Summa Cum Laude Concours, dat werd gehouden in de gouden zaal van de Musikverein in Wenen. Purcell heeft o.a. meegespeeld in het Haarlems Clarinet Choir o.l.v. Ciska van ter Mey, het Symfonische Harmonieorkest Amsterdam o.l.v. Vincent van den Bijlaard en het Philharmonisch Orkest Mozart o.l.v. Leon Bosch. Ook speelt hij enthousiast mee met het Jeugd Project Orkest dat één of meerdere projecten per jaar organiseert. Nadat hij in 2013 zijn studie als Chemische Fysische Analist had afgerond, kwam hij in contact met Céleste Zewald en volgde bij haar privélessen totdat hij besloot om in juni 2014 auditie te doen voor het Utrechts Conservatorium. In September 2015 gaat hij vol enthousiasme het 2e jaar in aan het Conservatorium.
Rumiko Asahara

Rumiko Asahara

Rumiko ASAHARA was born and grew up in Akita prefecture, Japan. When she was 13 years old, she started playing the clarinet as her 'after school activity'. She played clarinet in school wind orchestras until she graduated from high school. After that, she continued playing the clarinet as an amateur player while she was working. During this period, she studied with Shotaro Ito in private lesson. Then, she decided to have higher education for music and finally - after having auditioned - got the opportunity to have lessons with Céleste Zewald at the Utrechts Conservatorium. Rumiko's dreams are to be a good clarinetist and change the Japanese classical music scene.
Saskia Hardeman

Saskia Hardeman

Simon Karremans

Simon Karremans

My name is Simon Karremans I am 21 years old I started playing the clarinet at the age of 9 years old with Hans Hest in the music school of Roosendaal in Brabant the Netherlands. I always kept playing and when I got older the idea of becoming a professional clarinet player got in my head. I did audition for the preparatory year in Rotterdam at the Codarts. I got accepted and studied for a year with Jan Jansen, clarinet player in the Rotterdam Philharmonic. After that I did audition in the Utrecht Conservatorium and became a pupil of Céleste Zewald which I still am. I now study in Groningen. Outside school I am busy with teaching clarinet, teaching music at schools, conducting a clarinet choir in The Hague, giving workshops, and play in different orchestra's and projects.
Willeke de Laak

Willeke de Laak

Toen Willeke 6 jaar was, wist ze al heel goed wat ze later wilde worden: musicus of dirigent. Nu, jaren later, blijkt dat ze dat toen helemaal niet zo verkeerd bedacht had. Ze werd ‘t namelijk allebei! Willekes muzikale avontuur begon op klarinet, ze heeft lessen mogen nemen bij Herman Braune, Céleste Zewald en Hein Wiedijk wat uiteindelijk heeft geleid tot het behalen van haar Bachelor Klarinet aan het Utrechts Conservatorium. Nu inspireert Willeke haar eigen leerlingen: ze is klarinet- en saxofoondocent. Momenteel volgt Willeke de opleiding HaFaBra directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Haar leermeester is Alex Schillings. Ze volgde daarnaast masterclasses bij dirigenten van formaat. Willeke is vaste dirigent bij Fanfare Excelsior uit Ellecom-De Steeg. Daarnaast staat zij voor het orkest en het opleidingsorkest van Harmonie Onderling Genoegen in Etten. Ze dirigeert ook het opleidingsorkest van Harmonie Sint Franciscus in Babberich. Willeke wil de amateurkunst versterken en de blaasorkesten in Nederland laten groeien, stralen en sprankelen. Dat kan volgens haar alleen door te werken met goede muziek en uitstekende arrangementen. Daar zet ze zich dan ook vol voor in.

Reacties zijn gesloten.